Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Η ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και αρκούδας σε ημερίδα στα Τρίκαλα

Ημερίδα για την ομαλή συμβίωση των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή και για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Τετάρτη στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
Συγκεκριμένα, η ημερίδα έχει θέμα: «διαχειριστικές κατευθύνσεις για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων» και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE+ Βιοποικιλότητα: Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 5 χρόνια και ήδη υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα-Κόζιακας των Τρικάλων. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο δήμος Τρικκαίων ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων μαζί με τους Δήμους Καλαμπάκας και Πύλης.

Στην ημερίδα μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι του νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Ιωάννη Καταβούτα, Δ/ντη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και από τον κ. Λάζαρο Γεωργιάδη, Διευθυντή Προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, για την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων που επιδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), για το πρόγραμμα που τρέχει στην περιοχή, καθώς και για τις παροχές προς τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που συμμετέχουν με σκοπό την ομαλή συμβίωση τους με την άγρια ζωή και την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101 για καταγγελίες δηλητηριασμένων ζώων
 
Πηγή: www.agronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου